WK voetbal

 

In 2004 werd het WK voetbal van 2010 toegekend aan Zuid-Afrika. Omdat dit voor het eerste was dat dit toernooi werd georganiseerd werd door een Afrikaans land vervulde dit vele Zuid-Afrikanen van trots. Er was echter ook veel kritiek op te toewijzing door de FIFA. Zou de veiligheid wel te handhaven zijn rond dit toernooi, en kan zo’n groot feest wel georganiseerd worden in een land waar de mensenrechten nog altijd worden geschonden. Ook de kosten die met zo’n toernooi gepaard gaan. Er werden nieuwe stadions gebouwd, die eigenlijk maar voor een paar wedstrijden nut hadden. Kan dat geld niet beter worden besteed?

NaamloosUiteindelijk werd het een prachtig toernooi, wat veel Afrikanen ook veel plezier opleverde. De wereld kwam bij ze op bezoek en zag dat Zuid-Afrika een prachtig land is. Er was hier een daar wat aandacht voor andere zaken. Zo bezocht verliezend finalist Nederland robbeneiland, waar Nelson Mandela lange tijd heeft vastgezeten.

Verdere positieve gevolgen voor de economie bleven uit, en veel geld heeft het gekost, maar een feestje was het wel voor veel Zuid-Afrikanen, die vooral de wedstrijden van Bafana Bafana intens beleefde. Ook bij alle andere wedstrijden lieten ze zich horen met hun vuvuzela. Al met al dus een duur feestje, wat de Zuid-Afrikanen ook wel eens verdienden.

Tags: , , , ,

 
 
 

Reacties zijn gesloten.